Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Deze quote van Johan Cruijff zal nog vaak voorbij komen maar in dit geval heeft het betrekking op het nemen van een hond.

Binnen ons samengestelde gezin, hierna te noemen Chaos Mansion, is er altijd ernstige verdeeldheid geweest over het nemen van een hond. Ik wilde ook wel een hond maar gelukkig zegevierde dan mijn redelijk functionerende brein van de workaholic en dus kwam er geen hond.
Toen ik ziek werd en ziek bleef veranderde natuurlijk alles. Ik was thuis, bewegen is belangrijk en alleen thuis zijn als de rest van Chaos Mansion hun eigen dingen doen is ook niet altijd ideaal.

Uiteindelijk gaf Bram de doorslag.
De kinderen en ik ontmoetten Bram toen wij voor het eerst in 6 jaar op weg gingen voor een ontmoeting met Dick, de vader van mijn kinderen.
Dat wij op zondag 11 augustus de tocht naar Delfzijl aanvaardden had een bijzondere reden, Dick had namelijk te horen gekregen dat hij niet zo lang meer te leven had. De kinderen zien was zijn laatste grote wens die we natuurlijk voor hem in vervulling wilden laten gaan ondanks dat zijn eigen gedrag eraan ten grondslag lag dat hij zijn zoons al 6 jaar niet had gezien.
Dick had een hond Bram, een schat van een beest die het heel goed kon vinden met Sebastian en Sebastian met hem.
Het idee dat een hond weleens een bijzondere uitwerking op hem zou kunnen hebben gaf de doorslag.

Thuis aangekomen hadden we het erover en zoekend op het internet viel ons oog op Alice,een middelgrote witte hond, die vanuit Bulgarije naar Nederasselt (vlak om de hoek bij ons) zou komen.
Op zondag 8 september ontmoetten we, in een vieze boerenschuur in the middle of nowhere, een gele (!?) stinkende hond.
En we noemden haar Teun!

2 Reacties

 1. Anne 21 december 2015 at 00:56 #

  Zomaar even nieuwsgierig, gaat het goed met Teun en Bram. Ik heb zelf ook ms. En zou graag een hond willen. Maar twijfel ook enorm juist vanwege de ms.
  Lukt dat bij jullie hond in combinatie met ms.
  Vriendelijke groetjes anne

 2. Grietje Medendorp 21 december 2015 at 12:01 #

  Hallo Anne,

  Hoe het met Teun is afgelopen kun je lezen op deze site, het artikel heet Arme rare schattige Teun.
  Ik heb nog steeds honden juist vanwege de MS. Zonder hen zou ik niet vrijwillig de deur uit gaan. Nu moet ik er vier keer per dag uit weer of geen weer want beweging is goed ook voor de MS ers:-)
  Gelukkig lukt dit ook nog goed. Daarnaast heb ik er veel gezelligheid aan. Kortom ik zou niet meer zonder kunnen.
  Leuk dat je mijn Blog leest.

  Groetjes Grietje

Geef een reactie